Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Brusti / Baldonazzi | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Brusti / Baldonazzi


Ten rodzaj krwawej kiszki w dolinie Val di Non nazywany jest Brusti, a na pozostałym obszarze Trydentu Baldonazzi. Bazą jest tu wieprzowa krew do której dodaje się niekiedy mięso z golonki. Całość mieszana jest z mąką, mlekiem, przyprawami, a niekiedy także orzechami włoskimi. Jada się ją zarówno na surowo, jak i z grilla. Często towarzyszy polencie.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych