Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Cashel Blue | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Cashel Blue


Jest to jedyny irlandzki, półmiękki ser pleśniowwy wytwarzany z surowego krowiego mleka. Nazwę swoją wziął od góry Cashel (hrabstwo Tipperary) w pobliżu gospodarstwa rodziny Grubb, która rozpoczęła jego produkcję w połowie lat 80-tych. Bazą jest mleko krów rasy fryzyjskiej. Ser formowany jest w 1,5 kg kręgi. Cashel dojrzewa od 6 do 14 tygodni podczas których miąższ robi się bardziej kremowy, a smak się nieco zaostrza. Na tej samej farmie powstaje owczy Crozier Blue.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych