Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Cicoria da Taglio (Bionda) | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Cicoria da Taglio (Bionda)


Cicoria da Taglio czyli cykoria liściasta (ew. cięta) to jedna z popularnych, włoskich odmian cykorii. Jej cechą charakterystyczną jest fakt, że nie rośnie w kolbach i nie jest biała, ale ma zielone listki. Cicoria da Taglio ma zresztą także kilka własnych kultywarów, wśród których jest m.in. Cicoria Spadona, Cicoria Zuccherina oraz Grumolo. Inne to jasnozielone: Cicoria da Taglio Bionda oraz wywodząca się z Triestu (Wenecja Julijska) Biondissima di Trester.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych