Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Fegatino | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Fegatino


Fegatino to rodzaj włoskiej wątrobianki. W przygotowaniu przypomina wywodzącą się również z Marche Ciauscolo. W jej przypadku poza łopatką i łatą wiperzową dodaje się jednak nie słoniny, ale wątróbki (w stosunku 1 do 1). Później wszystkie składniki doprawia się i bardzo drobno mieli. Dlatego przypomina nieco polską paszteteową i tak jak Ciauscolo smaruje się nią kanapki.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych