Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Frascatula | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Frascatula


Frascatula to rodzaj polenty charakterystyczny dla obszaru starożytnej Lukanii, czyli obecnych Basilicaty i Apulii, który jednak rozprzestrzeniła się na całym obszarze południowych Włoch. Według tego przepisu robi się ją z mąki kukurydzianej wzbogaconej niekiedy gotowanymi ziemniakami i z dodatkiem smalcu (czasem także wina). Serwowana jest z sosami lub wędlinami. Na południu dodaje się do niej także brokuły.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych