Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Kasza Gryczana | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Kasza Gryczana


Jako Kaszy Gryczanej drobnych, kanciastych ziaren gryki używa się w całości. Zazwyczaj są one prażone czy też palone i tak sprzedawane w sklepach. W ten sposób wzbogaca się ich smak, chociaż tracą sporo z wartości odżywczych (błonnika ma ok 5,9 proc. czyli nieco mniej niż kasza jęczmienna). Kasza niepalona częściej niż do sprzedaży jest wykorzystywana do produkcji kaszy krakowskiej. Gryka to specjalność Europy Wschodniej.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych