Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Margaryna | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Margaryna


Margaryna to datowany na 1869 rok wynalazek francuskiego chemika Hipolita Mege Mouriés. Jest wytwarzana poprzez uwodornienie płynnych olejów – najczęściej Rzepakowego, Sojowego oraz Palmowego. Jako Margarynę kwalifikuje się wyłącznie produkt o zawartości tłuszczu na poziomie 80 – 90 proc. (60 – 62 proc. dla Margaryny 3/4 i 39 – 41 proc. dla Maragaryny Półtłustej). Nie może też zawierać więcej niż 3 proc. tłuszczów mlecznych. Wszystko co nie objęte tę klasyfikacją uznawane jest jako tzw. tłuszcz do smarowania.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych