Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Mica | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Mica


Mica jest to rodzaj leżakowanego mielonego mięsa wieprzowego połączonego ze słoniną – to specjalność piemonckiej Bassa Valle di Susa leżącej niedaleko Turynu. Formuje się je w kręgi o śr 15 cm – stąd nazwa Mica, która odnosi się także do chleba o takim kształcie – i pokrywa mieszaniną mąki żytniej oraz pieprzu. Po krótki leżakowaniu w temperaturze nieco zbliżonej do pokojowej na okres od 1 do 8 miesięcy trafia do dojrzewalni (ok. 3 – 7 st.C.).

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych