Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Njeguška Pršuta | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Njeguška Pršuta


Njeguška pršuta to specjalność miejscowości Njeguši położonej w Czarnogórze. Szynka ta (Pršut) jest bardzo znana i ceniona na całych Bałkanach, a także w Europie – dlatego też często określa się ją mianem jugosłowiańskiego Prosciutto.
Jest ona przygotowywana z wieprzowiny wędzonej w dymie z dębiny i wiele miesięcy suszonej . Njeguši słynie również z doskonałej kiełbasy przygotowywanej w podobny sposób oraz suszonego sera.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych