Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Peruano / Mayocoba | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Peruano / Mayocoba


Peruano czyli fasola peruwiańska zwana też Mayocoba to odmiana fasoli o charakterystycznych żółtych ziarnach. Pomijając kwestię koloru kształtem i smakiem przypomina nieco meksykańską fasolę Pinto – w rzeczywistości także ona wywodzi się z Meksyku (nazywana jest niekiedy Meksykańską Żółtą Fasolą). Ziarna mają około 1 cm wielkości i cienką skórkę. Zwykle trafią do gęstych, czasem dość ostrych sosów oraz zup.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych