Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Ricotta di Bufala Campana | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Ricotta di Bufala Campana


Serwatkowy ser ricotta jest powszechny w całych, szczególnie południowych Włoszech. Ricottę z mleka bawołów, czyli Ricotta di Bufala Campana produkuje się jednak tylko w Kampanii. Dlatego został objęty ochroną regionalną DOP i dlatego też wysokiej jakości surowiec jest tu sprawą kluczową. Mleko bawołów jest wszakże dużo intensywniejsze w smaku i zapachu od krowiego.
Zobacz równie Ricotta Romana.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych