Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Salame di Patate | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Salame di Patate


Salame di Patate to włoskie salami produkowany z połączenia mięsa wieprzowego oraz gotowanych ziemniaków. Jest to dawny sposób tutejszych chłopów na proste i tanie zwiększanie wartości odżywczej posiłków. Jednym z ważniejszych miejsc produkcji jest piemoncki rejon Canavese, a także nieodległa prowincja Biella. Salame di Patate wytwarza się od października do marca i zwykle jada świeże lub lekko starzone (od 5 do 15 dni dojrzewania).

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych