Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Semolina | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Semolina


Semolina to rodzaj mąki, a właściwie drobnej kaszki powstałej w wyniku przemielenia ziaren twardej pszenicy durum. Jest to swego rodzaju odpowiednik kaszy mannej powstającej ze zwykłej mąki. Zresztą również ją po ugotowaniu na wodzie lub mleku serwuje się w postaci kaszki i jada na śniadanie. Semolina bardziej znana jest jednak jako surowiec do produkcji makaronów oraz kuskusu.

Przepisy z semoliną


Tunezja

Hsou (Zupa z semoliną)

Grecja

Prasopita (Omlet z porami)

Włochy

Gnocchi alla Romana

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych