Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Skhug / Zhug | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Skhug / Zhug


Skhug to ostry, arabski sos paprykowy. Wywodzi się z Jemenu, a nad Morze Śródziemne został przywieziony przez tutejszych Żydów. Poza chili do sosu dodaje się m.in. czosnek oraz kolendrę. Tradycyjnie składniki uciera się w lokalnej formie moździerza.
W zależności od koloru użytej papryki jest zielony Skhug Yarok oraz czerwony Skhug Adom. Istnieje też Skhug Chum gdzie poza papryką dodaje się pomidory.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych