Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Slinzega | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Slinzega

Slinzega to lombardzka wędlina z regionu Valtellina podobna do słynnej tutejszej Bresaoli. Do jej wyrobu nie koniecznie używa się jednak wołowiny, ale również koninę, oślinę, a nawet mięso sarny lub kozic – szczególnie w prowincji Sondrio, gdzie wołowina w ogóle nie występowała. Mięso najpierw moczy się w specjalnej solance, a później suszy podobnia jak Bresaolę.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych