Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Trippa di Moncalieri | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Trippa di Moncalieri


Miasto Moncalieri Leżące niedaleko Turynu już w XV wieku szczyciło się sporym targiem zwierzęcym. W związku z masowym ubojem trzód i bydła nie brakowało tu produktów ubocznych, podrobów takich jak chociażby flaki. Stąd miejscowi, piemonccy masarze zrobili Trippa di Moncalieri, które produkuje się do dziś. Jest to rodzaj kiełbasy do której trafiają flaki wszelkich gospodarskich zwierzą. Po długim, osimogodzinnym gotowaniu w osolonej wodzie, są prasowany i umieszczane w kiełbasianej osłonce. Zwykle jada się je jako przekąskę, krojone na plasterki i lekko doprawione.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych