Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Boukovo | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Boukovo


Boukovo (grec: Μπουκοβο) to greckie określenie ostrych papryczek chili. W węższym znaczeniu jest to suszona papryka w formie drobnych płatków. Zwykle wędzi się ją w piecu ponad rozżarzonymi węglami, dzięki czemu Boukovo ma charakterystyczny dymny posmak. Boukovo znaleźć można też w Bułgarii, a także w Turcji.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych