Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Crema Paradiso (Krem z boczku) | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Crema Paradiso (Krem z boczku)


Crema Paradiso to powszechnie znana w Toskanii pasta z boczku. Używa się ją zazwyczaj jako przysatwkę, m.in. do smarowania grzanek. Toskańczycy tak bardzo zachwycili się jej smakiem, że przywarła do niej nazwa paradiso czyli rajska.



Składniki:

– 1 kg boczku (może być podwędzany lub parzony)
– 20 gr soli, najlepiej morskiej
– 5 rozgniecionych ząbków czosnku
– łyżka posiekanego rozmarynu
ocet winny

Przygotowanie:

    • Boczek zmielić w maszynce
    • Dodać sól, czosnek, rozmaryn, kilka kropli octu oraz szczyptę pieprzu.
    • Boczek wyrabiać na desce, aż utworzy się jednolity krem.
FavoriteLoading Dodaj do ulubionych