Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Culantro / Eryngo | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Culantro / Eryngo


Ze względu na nazwę wywodzące się z południowej Ameryki Culantro (łac. Eryngium foetidum) często mylony jest Kolendrą, w krajach hiszpańskojęzycznych zwaną Cilantro – w Polsce jest zresztą nazywana też Kolendrą Meksykańską. Nie mniej obie rośliny są sobie pokrewne i czasem jedna zastępuje drugą. Culantro ma jednak znacznie intensywniejszy smak. Podobnie jak Kolendra poza Ameryką jest ono popularne w Azji Połudiowo-wschodniej oraz Indiach.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych