Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Mascarpone di Battipaglia | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Mascarpone di Battipaglia


Mascarpone to ser charakterystyczny dla północy Włoch, w szczególności Lombardii. W miasteczku Battipaglia w Kampanii nieopodal Salerno produkuje się jednak jedyny w swoim rodzaju Mascarpone z mleka bawolego – Mascarpone di Battipaglia. Poza surowcem nie wiele różni go od klasycznego sera. Bawole mleko powoduje jednak, iż nie jest on tak bardzo mdły. Mimo to podobny jest też sposób użycia obu serów – przede wszystkim jako wypełnienie do deserów.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych