Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Medisterpølse / Medister | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Medisterpølse / Medister


Przepis na pieczoną, wieprzową kiełbasę Medisterpølse Duńczycy zapożyczyli od Szwedów i to aż w XVI wieku. Bazuje na wyjątkowo tłustym mięsie – met i ister znaczą mięso i łój. Poza tym jest mocno doprawiana nie tylko pieprzem i solą, ale również zielem angielskim i goździkami. Kiełbasę się zazwyczaj piecze, ewentualnie gotuje.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych