Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Morr / Morrpølse | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Morr / Morrpølse


Morr czy też Morrpølse to norweska kiełbasa wytwarzana tradycyjnie z baraniny. Jest jednym z najstarszych, tutejszych produktów wędliniarskich. Pierwotnie robiona była z samych podrobów, dziś używa się mięsa i to nie tylko baraniego. Najczęściej jest obsuszana, ale w niektórych rejonach kraju także się ją wędzi. Zwykło się ją jadać na surowo lub gotować, rzadziej była smażona ewentualnie pieczona.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych