Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Pligouri (Pourgouri / Bolgur) | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Pligouri (Pourgouri / Bolgur)

Pligouri (gr. πλιγούρι) to grecka wersja popularnej na bliskim wschodzie kaszy Bulgur. Przygotowuje się ją tak samo: najpierw gotując na parze, a później susząc ziarna zboża. W Grecji najczęściej używa się do niego pszenicy Durum. Na Cyprze używa się nazwy Pourgouri, a w Macedonii Bolgur.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych