Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Solignon | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Solignon


Solignon to koncept serowarski pochodzi z leżącej we włoskich Alpach doliny Aosty. Sporządza się go tłustej ricotty doprawionej solą, peperoncino, czosnkiem, jałowcem, koprem włoskim oraz kminkiem. Tak jak i przed wiekami jadało się go świeżego lub wędzonego – kiedyś wędziło się go w domowym kominie – co nadawało mu dłuższą trwałość. Niekiedy aromatyzuje się go alpejskimi ziołami. Dlatego chętnie podaje się go do zup warzywnych typu minestre.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych