Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Tirtlan / Titlen | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Tirtlan / Titlen


Titlen czy też Tirtlan to rodzaj dużych, chrupkich pierogów popularnych w Górnej Addydze, szczególnie w okolicach Bolzano. Formuje się je z ciasta francuskiego i nadziewa szpinakiem, ricottą oraz ziemniakami. Tradycyjnie smaży się je na smalcu, a obecnie raczej w głębokim tłuszczu. Jest to danie serwowane zwykle na wiejskich targach.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych