Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Bondost | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Bondost

Bondost znaczy tyle co ser farmerski (ost oznacza ser). Wywodzi się ze Szwecji. Robi się go z mleka krowiego – niekiedy dodaje się kmin oraz kminek – po czym dojrzewa 6 – 8 tygodni. Jest półmiękki i ma dość łagodny smak.
Bondost nie jest nazwą zastrzeżoną, a sam ser produkują nie tylko Szwedzi, ale też Amerykanie.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych