Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Galomyzithra (Pichtogalo, Athogalo) | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Galomyzithra (Pichtogalo, Athogalo)


Inna nazwa Galomyzithrygreckego koziego sera, to Pichtogalo, czyli tłumacząc dosłownie tłumacząc „gęste mleko” (na Krecie używa się również nazwy Athogalo). Jak łatwo można się domyśleć jest to produkt krótko dojrzewający i ma kremową konsystencję. Jada się go jako przystawkę.
Podobnym serkiem jest Xygala.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych