Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Putu Mayam / Putu Mayang | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Putu Mayam / Putu Mayang


To rodzaj makaronu ryżowego, który swoje korzenie ma w Indiach (Iddiyappam). Dziś popularny jest także w Malezji (Putu Mayam) oraz Indonezji (Putu Mayang). Ciasto przygotowuje się z mąki ryżowej oraz wody lub mleczka kokosowego. Pocięty na cienkie nitki gotuje się na parze z dodatkiem liści pandanu. Często podaje się go jako danie śniadaniowe z siekanym kokosem oraz syropem z trzciny cukrowej.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych