Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Toscanelli | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Toscanelli


Jak sama nazwa wskazuje Fasola Toscanelli charakterystyczna jest dla regionu Toskanii. Przypomina przy tym popularną w całych Włoszech fasolę Cannellini, chociaż jest od niej nieco większa. Jej ziarna są białe, kremowe w smaku, a przy tym mają delikatną skórkę. Dodaje się je do zup typu minestrone (m.in. do zupy jarzynowej Ribollita) oraz sałatek. Toskańczycy uważają jednak, że wystarczy ją ugotować, dodać nieco miejscowej oliwy i jeść.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych