Bollo de Requena, znany także jako Torta de Magras lub Torta de Tajá, to tradycyjny słony wypiek typowy dla regionu Requena-Utiel w Walencji. Nie należy go mylić z andaluzyjską bułką Bollo, jest to bowiem rodzaj płaskiego chlebka w typie Coca popularnej we wschodniej części Hiszpanii. Stąd nazywany jest też niekiedy Coca de Requena. W tym przypadku wierzchu którego układa się plastry lokalnej kiełbasy Longaniza, marynowane sardynki Sardina Rancia oraz szynkę – dawniej były to tanie i powszechnie dostępne produkty mięsne.
Podobnie jak w przypadku Coca ciasto z mąki pszennej po wyrobieniu rozciąga się na prostokątną, płaską formę, opcjonalnie smaruje jajkiem dla połysku, a następnie układa na wierzchu dodatki. Po krótkim czasie fermentacji (około 30 minut) wypieka się w temperaturze około 180°C przez pół godziny. Bollo de Requena jest popularny podczas lokalnych festynów i wydarzeń tradycyjnych w okolicy Requena-Utiel. Podobne wypieki można znaleźć w innych regionach, np. Regañao z Teruel. Tradycyjnie ma kształt prostokątny lub owalny, ale można go formować dowolnie.