Tostilocos lub Dorilocos to popularna meksykańska przekąska uliczna, która składa się z nachosów (najczęściej marki Tostitos lub Doritos) z różnorodnymi dodatkami. Całość przygotowuje się w rozciętej wzdłuż paczce chrupek, do których dodaje się takie składniki jak marynowane skórki wieprzowe Cueritos, ogórek, jícama, marchew, sok z limonki, sok Clamato, kawałki mango, sos chili (najczęściej Valentina), pikantno-słodki sos Chamoy, chili w proszku (zwykle Tajín), sól, majonez oraz orzeszków Cacahuate Japonés. Całość spożywa się bezpośrednio z opakowania za pomocą widelca.
Tostilocos powstały pod koniec lat 90. XX wieku w Tijuanie i szybko zyskały popularność jako kreatywna, „szalona” przekąska, czego odzwierciedleniem jest sama nazwa — połączenie Tostitos i hiszpańskiego słowa loco czyli szalony. Współcześnie Tostilocos są sprzedawane na ulicach, w barach i na stadionach zarówno w Meksyku, jak i na południowym zachodzie Stanów Zjednoczonych. Danie nie ma sztywnych reguł co do dodatków — można je modyfikować według własnych upodobań, dodając np. ser, serowe nachos, Jalapeños oraz różne owoce. Używa się też różnych marek chipsów takich m.in. jak Fritos czy Hot Cheetos.